За първи път дискусионен панел за България във форума EXPO REAL 2019

По инициатива на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради проектите на водещи български компании ще са обединени в един представителен щанд.

 

В рамките на едно от най-престижните изложения за инвестиции в недвижими имоти - Expo Real 2019 в Мюнхен, за първи път ще се проведе самостоятелен дискусионен панел, посветен на България. На него ще бъдат представени макроикономическите показатели на страната, инвестиционните възможности и условията на финансиране.

 

Говорители в панела ще бъдат изпълнителният директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов, Таня Косева-Бошова, председател на Асоциацията на Собствениците на Бизнес Сгради в България, Михаела Лашова, управляващ партньор в Cushman & Wakefield Forton, Димитър Цвятков, партньор в CMS София, Таня Карагеоргиева, директор "Инвестиционно банкиране" Уникредит Булбанк, и Росен Тенев, Продеа Инвестмънтс. Дискусията е насрочена за първия ден на изложението - на 7 октомври от 13.00 ч. в зала А1, щанд 250. Камен Кръстев ще бъде модератор на панела.

 

„Участието във форум на толкова високо ниво ни дава ценната възможност да представим конкурентните предимства на България, позиционирайки я като ключова инвестиционна дестинация. В период на високи цени на активите и ниски нива на възвращаемост на традиционните европейски пазари, пазарът на бизнес имоти у нас предоставя големи възможности за инвестиции с добър баланс „риск-възвръщаемост", коментира Taня Koceвa-Бoшoвa, пpeдceдaтeл нa Упpaвитeлния cъвeт нa ACБCБ. Асоциацията обединява над 35 собственици на бизнес сгради в България и работи за създаване на добра среда за обитаване и бизнес в страната.

 

По инициатива на Асоциацията проектите на водещи български компании ще бъдат обединени в един представителен щанд за страната. На площ от 120 кв. м ще бъдат изложени проекти на 11 водещи компании: Raiffeisen Property Holding International (RPHI), Galaxy Investment Group, Real Estates BG, Бизнес Парк София, Логистичен парк Ист Ринг, Harmony Group, Fairplay International, Bulgarian Property Developments, Продеа Инвестмънтс, Lion's Head и Първа Инвестиционна Банка. За втора поредна година, по покана на Асоциацията на Собствениците на Бизнес Сгради, Столичната Агенция за Приватизация и Инвестиции се включва като институционален партньор в представянето на София.

 

„Форумът ще позволи на София да бъде представена със своите възможности за развитието на бизнеса. Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции участва за втори път в него, благодарение на общата ни политика за сътрудничество с АСБС.  Поканили сме на среща 12 хотелски вериги, които да дойдат в столицата. Това е част от нашата стратегия за развитие на конгресния бизнес тук. Също така ще имаме хай тек среща с индустриални компании, които ще запознаем с индустриалните зони на София", каза Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на СОАПИ.

 

 

EXPO REAL е най-големият панаир за недвижими имоти и инвестиции в Европа. Провежда се ежегодно от 1998 г. Представя цялата верига за доставки на международния сектор на недвижимите имоти - всички важни сектори, от концепцията и проектирането чрез инвестиране и финансиране, реализация и маркетинг до експлоатация и използване. Tази година на 64 000 кв. м ще се представят 2 095 изложители от 41 страни.

 

Асоциацията на Собствениците на Бизнес сгради в България е доброволна неправителствена организация, независима от политически партии и религии. Сдружението е учредено през 2013 г. В него членуват дружества, собственици на бизнес сгради с РЗП над 500 000 кв. м, находящи се в Република България.

Видео: