ФМ ЕВРОПА ООД

ФМ Европа ООД

Търговски Център Европа (ТЦЕ) е напълно изграден многофункционален комплекс, състоящ се от 15 сгради, разположен на територия от 70 декара.
Комплексът е уникално средоточие на офис и складови площи в една сграда, с възможност за топла връзка между тях, с общи комуникации, вътрешни оптични връзки и видео наблюдение.
ТЦЕ разполага с паркинг от 600 паркоместа за леки коли и микробуси, което го прави едно от малкото места в София с напълно достъпно паркиране.
Входът с МПС в комплекса се осъществява през уникална безконтактна система за достъп.
Сградите в Търговски Център Европа са изградени в различни периоди, като в строителството им са вложени най-добрите и екологично чисти материали за своето време. Те са с различни функции, разнообразна архитектура и представителност. Целта на всяка от тях е да бъде в максимална услуга и да създава удобство на своите ползватели.
Озеленените зони за отдих между сградите са създадени, за да допринесат за уюта и хармонията на наемателите в забързания работен ден.
Мениджмънтът на комплекса дава цялата си енергия, за да се превърне Търговски Център Европа в „Дом за Вашия бизнес” – оазис на спокойна работна среда, в комбинация със зони за релакс, комфортни ресторанти, спортен център, много зелени площи и допълнителни услуги.
В бизнес плановете на комплекса е заложено изграждането на още една сграда, която да допълни липсващите услуги и по този начин да запълни целия спектър от предоставяни услуги, като превърне ТЦЕ в един наистина затворен комплекс.
Трите инвестиционни компании в комплекса са изцяло български инвеститори с добра репутация и уважение в своите браншове. Те присъстват ежедневно в живота на Търговски Център Европа, тъй като техните офиси и складове също са разположени тук.

Нашите наематели развиват бизнес основно в следните сфери:

  • Логистика и спедиция
  • Търговия на бързооборотни стоки
  • IT сектор
  • Фармация
  • Аутсорсинг

Профилът на клиентите ни е:

  • Средни и големи търговци на бързооборотни стоки с персонал между 30 – 100 служители.
  • Компании занимаващи се с намиране на технически решения в IT сектора, както и R&D отдели, занимаващи се с иновации в автомобилостроенето и телевизионното излъчване.
  • Средни и големи спедитори и логистични компании, обслужващи трите направления: сухопътен, въздушен и морски транспорт.

Новостроящата се Сграда 1 ще бъде най-голямата и знакова сграда в Търговски Център Европа. Тя ще дооформи облика на комплекса от една страна и ще допълни набора от допълнително предлагани услуги от друга.
Очакваният пусков срок на сградата е средата на 2015 г.
Сграда 1 съгласно проекта ще бъде микс от офиси, складове, търговска част (магазини), ресторант на две нива и спортен център.
Сградата ще бъде сертифицирана по най-стария и утвърден стандарт за устойчиви и екологични сгради в света BREEAM.
Сертификацията е стартирала още на ниво проект.
Търговската част на сградата ще се състои от малък хранителен магазин, банков офис, магазин на мобилен оператор, химическо чистене, аптека и др.
Ресторантът ще бъде на две нива, като долното ниво ще предлага изхранване на самообслужване, а горното се предвижда да бъде VIP ниво, за мениджърски срещи и специални празненства, презентации и други прояви.
Офисите ще бъдат със завършени сервизни помещения, като останалата площ ще бъде завършена по поръчка на наемателя от и за сметка на наемодателя. Луксозните довършителни работи в офис площите ще се извършват след предварително разработен архитектурен проект, което ще бъде съгласуван и одобрен от наемателя. Възможностите тук са разнообразни, от кабинетна система през тип „отворено пространство”, до смесени варианти. Окачената фасада и остъкляването ще е от най-висок клас от SCHUCO.
Общите части в сградата ще бъдат луксозно завършени. Във фоайето на официалния вход на сградата ще бъде разположена рецепция с рецепционист, който да контролира достъпа до офисите, както и да упътва посетителите.
Складовата част на сградата ще бъде оборудвана с модерна широка, удобна за складови дейности рампа. Пространството пред нея е предвидено за маневриране на ТИР камиони.
Складовете подобно на останалите сгради в ТЦЕ, ще бъдат разположени на три нива, като тези които не са на рампа ще бъдат съоръжени с модерни товаро-пътнически асансьори от последно поколение.
В спортният център, предвиден да бъде на втория етаж в ниското тяло на сградата, ще има многофункционална зала за различни видове спорт. Размерите са 29 х 42 м, без колони, височина 9 метра.
Озеленяването на околното пространство ще е на най-високо ниво. Ще има водно петно и място за почивка.
Планирано е 100% резервно захранване от дизел-агрегат.
Достъпът до сградата с товарни превозни средства ще бъде най-удобен през сега съществуващите входове „А” и „В” на Търговския Център, докато достъпът за леки автомобили ще бъде улеснен с изграждане на нов пробив излизащ директно на бул. „Искърско шосе”. На 300 м от сградата ще има спирка на метрото, част от метро-диаметъра към Летище София, който ще бъде открит през месец април 2015 г.


 

Информация за контакт:
Тодор Кавръков – пропърти мениджър

E-mail: Todor.Kavrakov@fm-europa.eu  
Моб.: 0888 440 593
Адрес: бул. „Искърско шосе“ 7, Trade Center Europe, сграда 6, ет. 4
Web:  www.tce.bg 

   

всички членове на АСБС | website