Управителен съвет

Таня Косева-Бошова, председател на Управителния Съвет на АСБС

Таня

Таня Косева-Бошова има 18 години опит на пазара на бизнес имоти в България. Била е партньор и изпълнителен директор на някои от най-големите и най-успешни компании свързани с недвижими имоти в страната – Colliers International, Landmark Property Bulgaria и European Trade Center.

От 2017 г. и до момента Таня Косева-Бошова е управляващ партньор на Park Lane Developments. Тя управлява развитието на клас „А“ бизнес сграда Park Lane Office Center в гр. София, България. Имотът се намира в близост до Paradise Center и метростанция „Витоша“ и в средата на 2021 г. ще предложи 35 000 кв.м. модерни офис площи. Таня се занимава и с развитието нановибизнес имоти в гр. Букурещ, Румъния.

През 2007 г. успешно инициира и завършва промяна на българското законодателство по отношение на премахване на ограничение на срока за отдаване под наем в България.

Таня Косева-Бошова е председателна управителния съвет на сдружение с нестопанска цел "Дамски форум".

Тя едипломирана от Американския университет в Благоевград със специалности "Икономика" и "Бизнес администрация".

Олга Стоичкова, заместник-председател на Управителния Съвет на АСБС

Олга

Олга Стоичкова е сред основателите на АСБС. Член на УС от основаването на асоциацията и неин председател 2015-2017.

Тя има над 13 години опит в управлението и развитието на бизнес имоти. В момента е генерален мениджър на Антракт 127. Висок клас обслужени офиси и споделено пространство в идеалния център на София, ул. Г. С. Раковски.

Осем години е била търговски директор на София Еърпорт Център (oригинален проект на Tishman Intl.). Преди това е ръководила екипа агенти за офиси и индустриални имоти на CBRE/Елтаконсулт в България. Както и е била главен консултант в Cushman&Wakefield Forton.

Магистър по бизнес администрация от Американсия Университет в България. Магистър по география от Софийския Университет. Сертифициран пропърти мениджър CPM от IREM.

Адина Уелш, член на Управителния Съвет на АСБС

Адина Уелш е Изпълнителен Директор на Райфайзен Пропърти Мениджмънт България. От 2002 г. тя ръководи асет мениджмънта на проектите на компанията (комплекс Експо-2000 и офис сградата на ул. Гогол 18). От 2010 г. тя е също и Изпълнителен Директор на Мол Варна.

Адина е румънка и идва в България през 1998 г. като Лизинг Мениджър за Риджънт Пасифик след придобиването им на ЦУМ.

Завършила е Академията за икономически науки в Букурещ.

Продромос Мавропулос, член на Управителния Съвет на АСБС

От 2005 г. Продромос Мавропулос e управител на дружеството „Риал Истейтс БГ” ЕООД, което развива дейност в областта на недвижимите имоти и менажирането им. Собственост на фирмата е офис сградата Адора Бизнес Център, разположена в южната част на гр. София.
От 2004 г. до момента Продромос Мавропулос е управител на РИПОРТ.БГ ООД, консултантска компания, чиято основна дейност е насочена към изготвяне на печатни и електронни издания за бизнес информация, обработка и анализ на икономически и статистически данни, бази данни за директен маркетинг.
Той има магистърска степен от УНСС със специалност „Международни икономически отношения”.

Мирослав Танчев, член на Управителния Съвет на АСБС

От 2010 г. до сега Мирослав Танчев е съдружник и член на управителния съвет на Robul Management GmbH (Виена) и управител на дъщерните дружества на компанията в България.


Той участва в развитието и управлението на проекти в гр. София (офис комплекс Мегапарк, Bankya Residences, Q Center), както и на фотоволтаична централа в гр. Пирдоп.


Преди присъединяването си към Robul, г-н Танчев 10 години работи за Soravia Real Estate Development GmbH (Виена), последно като прокурист на компанията и управител на дъщерните й дружества в България, Румъния, Сърбия и Македония. Участва в реализацията на редица проекти в тези страни (офис сгради, хотели, шопинг центрове и др.)


Г-н Танчев е дипломиран от Виенския икономичeски университет със специалности "Бизнес администрация" и „Данъчно право“.

Росен Тенев, член на Управителния Съвет на АСБС

Таня

Росен Тенев е Главен изпълнителен директор на „Ай енд Би Риъл естейт“ ЕАД, част от Продеа Инвестмънтс груп. Дружеството е собственик на Телъс Тауър. Росен има повече от двадесетгодишен опит в инвестиционното консултиране и управление на недвижими имоти, от които десет години на позицията Директор Управление на собствеността в ОББ АД.

Преди това е участвал в създаването и е управлявал И Еф Джи Пропърти Сървисиз, дружество от групата на И Еф Джи Юробанк.

Също така е участвал и е изпълнявал управленски роли в някои значителни чуждестранни инвестиции, като тези на Делта Айс Крийм, Миханики и други.

Притежава сертификат за експерт оценител от КНОБ и член и регистриран оценител към RICS. Има магистърска степен от Атинския университет.