Управителен съвет

Таня Косева-Бошова, председател на Управителния Съвет на АСБС

Таня

Таня Косева-Бошова има 18 години опит на пазара на бизнес имоти в България. Била е партньор и изпълнителен директор на някои от най-големите и най-успешни компании свързани с недвижими имоти в страната – Colliers International, Landmark Property Bulgaria и European Trade Center.

От 2017 г. и до момента Таня Косева-Бошова е управляващ партньор на Park Lane Developments. Тя управлява развитието на клас „А“ бизнес сграда Park Lane Office Center в гр. София, България. Имотът се намира в близост до Paradise Center и метростанция „Витоша“ и в средата на 2021 г. ще предложи 35 000 кв.м. модерни офис площи. Таня се занимава и с развитието нановибизнес имоти в гр. Букурещ, Румъния.

През 2007 г. успешно инициира и завършва промяна на българското законодателство по отношение на премахване на ограничение на срока за отдаване под наем в България.

Таня Косева-Бошова е председателна управителния съвет на сдружение с нестопанска цел "Дамски форум".

Тя едипломирана от Американския университет в Благоевград със специалности "Икономика" и "Бизнес администрация".

Олга Стоичкова, заместник-председател на Управителния Съвет на АСБС

Олга

Олга Стоичкова е сред основателите на АСБС. Член на УС от основаването на асоциацията и неин председател 2015-2017.

Тя има над 13 години опит в управлението и развитието на бизнес имоти. В момента е генерален мениджър на Антракт 127. Висок клас обслужени офиси и споделено пространство в идеалния център на София, ул. Г. С. Раковски.

Осем години е била търговски директор на София Еърпорт Център (oригинален проект на Tishman Intl.). Преди това е ръководила екипа агенти за офиси и индустриални имоти на CBRE/Елтаконсулт в България. Както и е била главен консултант в Cushman&Wakefield Forton.

Магистър по бизнес администрация от Американсия Университет в България. Магистър по география от Софийския Университет. Сертифициран пропърти мениджър CPM от IREM.

Адина Уелш, член на Управителния Съвет на АСБС

Адина Уелш е Изпълнителен Директор на Райфайзен Пропърти Мениджмънт България. От 2002 г. тя ръководи асет мениджмънта на проектите на компанията (комплекс Експо-2000 и офис сградата на ул. Гогол 18). От 2010 г. тя е също и Изпълнителен Директор на Мол Варна.

Адина е румънка и идва в България през 1998 г. като Лизинг Мениджър за Риджънт Пасифик след придобиването им на ЦУМ.

Завършила е Академията за икономически науки в Букурещ.

Продромос Мавропулос, член на Управителния Съвет на АСБС

От 2005 г. Продромос Мавропулос e управител на дружеството „Риал Истейтс БГ” ЕООД, което развива дейност в областта на недвижимите имоти и менажирането им. Собственост на фирмата е офис сградата Адора Бизнес Център, разположена в южната част на гр. София.
От 2004 г. до момента Продромос Мавропулос е управител на РИПОРТ.БГ ООД, консултантска компания, чиято основна дейност е насочена към изготвяне на печатни и електронни издания за бизнес информация, обработка и анализ на икономически и статистически данни, бази данни за директен маркетинг.
Той има магистърска степен от УНСС със специалност „Международни икономически отношения”.

Елица Ценова, член на Управителния Съвет на АСБС

Елица Ценова е главен инвестиционен директор на Lions Head Investments и управител на „Мегапарк“ и „Полиграфия Офис Център“. Има 15 годишен опит в сферата на недвижимите имоти.  

Елица е част от екипа на AG Capital в продължение на над 10 години с основен фокус върху проектите по сливания и придобивания. В Lions Head Investments е от самото му създаване, като първоначално отговаря за изграждането на инвестиционния портфейл и формирането на партньорството на компанията с Old MutualОт януари 2020 г. освен с процесите по придобиване на нови активи и разширяване на портфейла на дружеството, тя отговаря и за представянето на съществуващите активи като Директор „Инвестиции“ в компанията.

Елица Ценова е завършила „Бизнес администрация“ и „Стратегически мениджмънт“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Росен Тенев, член на Управителния Съвет на АСБС

Таня

Росен Тенев е Главен изпълнителен директор на „Ай енд Би Риъл естейт“ ЕАД, част от Продеа Инвестмънтс груп. Дружеството е собственик на Телъс Тауър. Росен има повече от двадесетгодишен опит в инвестиционното консултиране и управление на недвижими имоти, от които десет години на позицията Директор Управление на собствеността в ОББ АД.

Преди това е участвал в създаването и е управлявал И Еф Джи Пропърти Сървисиз, дружество от групата на И Еф Джи Юробанк.

Също така е участвал и е изпълнявал управленски роли в някои значителни чуждестранни инвестиции, като тези на Делта Айс Крийм, Миханики и други.

Притежава сертификат за експерт оценител от КНОБ и член и регистриран оценител към RICS. Има магистърска степен от Атинския университет.