Членове на организацията

Капитал Форт

Капитал Форт е мащабен проект с бизнес предназначение, намиращ се на ключова локация с интензивно развитие в гр. София – бул. Цариградско шосе 90, до метростанция “Цариградско шосе”.

Девизът на проекта е: практична, но впечатляваща сграда, която да обединява в едно цяло най-важните качества на един успешен и неподвластен на времето проект.

По-мащабната мисия на Капитал Форт е да допринесе за изграждането на новия силует на София, отключвайки потенциала на най-важният градски „вход”, откроявайки се високо, като една от новите забележителности на столицата.

Пространствената композиция на Капитал Форт е резултат от внимателно изследване на околните проекти с цел създаването на обща градоустройствена композиция, която да обединява различните обеми и силуетни линии на проектите в района, формирайки по този начин символичната юго-източна „порта” на София.

Ключов елемент от проекта са впечатляващите общи пространства на сградата. В интериора на тези пространства, са приложени някои съвременни похвати в областта на параметричния дизайн, използвани са нестандартни комбинации от материали и иновативни за България решения.

Проектът се състои от висока 126м кула и ниска 40м сграда, разположени над търговски „подиум” и подземни паркинги.

Високата 126м. кула е изградена като класически небостъргач с централно ядро и офиси по периферията. В ядрото на сградата са разположени 12 високоскоростни асансьора, обслужващи 24 офисни и 3 технически етажа. Последните етажи на високата сграда са предвидени за ексклузивни офиси с неповторима гледка към града и околностите.

Ниската офисна сграда има ролята на балансьор в пространствената композиция на комплекса. Тя има 6 офисни етажа и предлага възможност за разполагане на офиси с голяма площ тип „open space”. В ниската сграда са разположени 6 асансьора. Всеки асансьор е с капацитет до 16 пътника и скорост до 1,6 м/с

Под ниската и високата сгради са разположени двете нива на „подиума”. В „подиума” на сградата се помещават търговски и развлекателни площи, конферентни зали, ресторанти и други обслужващи обекти.

Сградата има две подземни нива с подземни паркинги и общо 750 паркоместа. Метростанция “Цариградско шосе” и голям буферен паркинг с 2000 паркоместа – на 100 метра от Капитал Форт.

Информация за контакт:
Веселин Нишков

E-mail: v.nishkov@capitalfort.com  
Teл.: +359 888 352 996
Адрес: гр. София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 90

capitalfort.com

Обратно