Новини

Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и Столична община ще работят заедно за подобряване транспортната инфраструктура на столицата

10 май, 2017

На 04.05.2017 г. Проведе се първата по рода си среща между членовете на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България, Евгени Крусев, заместник кмет на Столична община по направление „Транспорт и Транспортни Комуникации” и Христиан Петров, изпълнителен директор на Център за градска мобилност.

На срещата бяха дискутирани актуални въпроси за градската мобилност и визията на Столичната община  за инфраструктурата на града. „Какво можем да помогнем и как да съдействаме на общината, защото ние не само работим с най-големите инвеститори в града, но живеем тук и искаме да имаме модерен град“ – бе основното послание на Асоциацията на собствениците на бизнес сградикъм представителите на Столична община и а Център за градска мобилност.

В резултата на заявеното партньорство Асоциацията ще предоставя точни данни за работещите и живущите в града, така че Центъра за градска мобилност да направи по-добри разчети за възможния пътникопоток. Целта е тези, които сега пътуват с автомобили да бъдат стимулирани да изберат градския транспорт. „Можем да реализираме конкретни стъпки в тази посока”, каза Христиан Петров.

Бе постигнато споразумение за популяризиране на услугите на масовия градски транспорт сред корпоративни клиенти – членове на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България с цел увеличаване на ползвателите на тези услуги и намаляване на автомобилния трафик. Картите за градския транспорт ще бъдат предложени с отстъпка от цената за членовете на сдружението, като доставянето и зареждането на картите ще бъде правено на място в бизнес комплексите, където работят много хора на територията на столицата. „В бизнес зоните на столицата работят хиляди хора, които на място могат да получат картата за цялата градска мрежа, без да се редят на опашки”, каза г-н Петров.

От Асоциацията в лицето на нейния председател Таня Косева-Бошова се ангажираха да направят проучване  за нуждите на своите клиенти по отношение на мобилността.

Зам.-кметът Евгени Крусев акцентира върху проектите и плановете за изграждането на нова инфраструктура около района на летището и Цариградско шосе, както и на бул. „Т. Каблешков“.

По време на срещата бяха обсъдени конкретни мерки за подобряване на транспортната инфраструктура около големите офис комплекси, където има концентрация на голям брой служители. Присъстващите обсъдиха и зоните за бъдещо развитие на велоалеите в града.

Обратно