Новини

България на Експо реал 2018

25 октомври, 2018

През първата половина на 2018 г. световните пазари на недвижими имоти са се представили най-силно от 2007 г. насам. Това е основният извод от приключилия в Мюнхен, Германия най-голям форум в сектора EXPO REAL 2018. На него за първи път София участва като град и беше представлявана от Столичната общинска агенция по приватизация и инвестиции(СОАПИ). Агенцията получи покана за съвместно участие в Мюнхен от Асоциацията на собствениците на бизнес сгради у нас.


В EXPO REAL 2018 участваха 2 095 фирми, градове и региони, а броят на участниците надмина 44 000. „Благодарение на съвместната ни работа с нашите партньори от Асоциацията на собствениците на бизнес сгради, както и представители на български компании, които участваха заедно с нас, имахме възможност да покажем възможностите на София като място за инвестиции в производствени и офис зони“, каза главният изпълнителен директор на СОАПИ - Владимир Данаилов. Участието на София и българския бизнес не остана незабелязано от организаторите и лично директорът на „Експо Реал“ Клаус Дитрих е посетил нашия щанд и е изразил надежда, че повече български градове ще се включат в изложението. Сега в Мюнхен е имало представители на общо 24 градове. Другият нов участник е бил Ливърпул.


EXPO REAL 2018 отразява бума в сектора на недвижимите имоти и постави нов рекорд: 2 095 международни компании, градове и региони се включиха в изложението. През 2017 г. тази цифра беше 2 003 ", се казва в официалното съобщение на изложението.


По време на форума са коментирани три основни теми в сектора- жилища на достъпни цени, рисковете в бранша и използването на цифровите технологии. „За нас беше изключително важно да участваме в Мюнхен първо, за да се представим като град, като възможности, които управлението на Столичната община предоставя за развитие на бизнеса. Второто, за да се сравним с останалите и третото, което е от изключително значение е да дадем възможности на софийския и българския бизнес да откриват нови партньори като установим международни контакти“, обясни Данаилов. Той разказа, че най-голямото удовлетворение от срещата е била срещата с наши сънародници, които са дошли на събитието и са изразили подкрепа за българското представяне и са поздравили организаторите за професионалното участие в този голям международен форум. 

По инициатива на Асоциацията на Собствениците на бизнес сгради в България на българския щанд на Експо Реал тази година участие взеха следните компании: Бизнес Парк София, Глориент Инвестмънт България, Експо 2000 Риъл Естейт ( компания на RPHI), Галакси Инвестмънт Груп, Реал Естейтс БГ ЕООД, Хармони Груп ЕООД

Обратно