Новини

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с представители на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България

28 август, 2019

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с представители на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България. На срещата присъстваха също арх. Здравко Здравков – главен архитект на София и Владимир Данаилов – изпълнителен директор на Общинската агенция за инвестиции и приватизация.

Бизнесът се интересува от обновяването на градската инфраструктура, както и нa гpaдcĸия тpaнcпopт и внимaтeлнo cлeдим пpoeĸтитe зa града, които общината планира и реализира, каза Taня Koceвa-Бoшoвa – пpeдceдaтeл нa Упpaвитeлния cъвeт нa ACБCБ. Асоциацията обединява над 35 собственици на бизнес сгради в България и работи за създаване на добра среда за обитаване и бизнес в страната.

На срещата бяха обсъдени основните пътни инфраструктурни обекти, които се изпълняват в София, както и строителството на метрото и на паркинги.

В момента в града се изпълняват над десет основни пътни ремонти, отделно се работи в кварталите. Ремонтират се бул."Президент Линкълн", ул."Каменоделска", ул."Централна", бул."Асен Йорданов" и ул."Искърско шосе", ул."Житница", приключи ремонта на бул."България" в участъка от бул."Гешов" до бул."Витоша".

До края на октомври ще завършат всички строителни дейности за първите 8 км от третия лъч на метрото от „Подуене", „Владимир Вазов" през центъра до „Красно село". След това ще започнат изпитанията на влаковете – целта е до края на годината да бъде пуснато движението по него. Заедно с третата линия се изграждат и 3 нови паркинга – всеки от тях е за между 200 и 240 автомобила.

Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България приветства въвеждането на правила за движение на тротинетки в града, както и обособяването на места за тяхното паркиране заедно с двуколесни превозни средства и предложиха да предоставят места за тяхното паркиране и обслужване в сградите на своите членове.

Бизнесът се интересува от наредбите за озеленяване и за градската среда, които общината подготвя. Предвижда се двата документа да бъдат представени. Ще бъде сформирана професионална работна група с участието на Асоциацията с цел обсъждане на планираните промени в двете наредби.

Обсъдено бе да продължи съвместната работа по подаване на сигнали към Столичен инспекторат по въпроси касаещи средата за обитаване около офис сградите.

Обратно