Членове на организацията

Софарма Бизнес Тауърс

Високотехнологични сгради,  покриващи  всички съвременни параметри по отношение на екология, архитектура и енергийна ефективност.

През 2011 г. отвори врати ексклузивният за България административно-търговски комплекс Софарма Бизнес Тауърс. Отличен със  златни DGNB  сертификати за устойчиво и зелено строителство, комплексът се състои от две офис сгради клас А, търговски център със зона за хранене, в който е разположен и център за събития с конферентни площи, и подземен паркинг на две нива.

24 440 м2 ОФИС КЛАС А

Oфис площи, разделени според нуждите на клиентите

Несравним дизайн и грижа за околната среда

Над 300 подземни паркоместа

Метростанция G.M. Димитров на 200 метра

15 минути до летище София

DGNB Златен сертификат за устойчиво и зелено строителство

11 000 м2 ТЪРГОВСКА ПЛОЩ

Търговски център, разположен на два етажа,включващ микс от магазини и услуги 

1200 м2 Професионално оборудван ивент център

Медицински център

Фитнес център

СТЪКЛЕНА ФАСАДА

Последно поколение дабъл скин фасада специално проектирана за Софарма Бизнес Тауърс от KosterLichtplanung, Германия и Reynaers, Белгия;

Отварящи се прозорци за естествена вентилация

Прозрачно стъкло за максимално използване на нефилтрирана дневна светлина

Сложна система за защита от слънцето

Топла фасада, запазва вътрешната енергия на сградата

Усещане за пространство, изцяло стъклена фасада

Максималната стъклена повърхност на фасадата позволява да се намали използването на изкуствено осветление

СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СГРАДА

Високотехнологичните офис сгради от клас А използват енергията на слънцето, вятъра, естествената температура на почвата и подпочвените води

Най-новите решения в тази посока са свързани с топлогенериращи фасади, щори, които акумулират топлината и я отдават на сградата, както и стандартни слънчеви панели, които охлаждат или отопляват сградата. Тези технологии и сградната автоматизация позволяват да се спестят до 50% от използваната енергия във всяка сграда.

Децентрализирана четиритръбна вентилация и климатизация с подаване на свеж въздух през фасадата, което намалява риска от замърсяване на въздуха.

BMS централизирано управление на слънцезащитата за постигане на максимален ефект

Контрол върху управлението и отчитането на всички инсталации

ЗЕЛЕНИЯТ ПОКРИВ 

Зеленият покрив играе ролята на филтър. Понижава температурата през лятото и повишава топлоизолационните качества през зимата. Оттук се намаляват енергийните разходи на сградата, а оттам и емисиите на въглеродния двуокис.

Плътните покривни повърхности поглъщат слънчевата енергия и я излъчват в атмосферата.

Озелененият покрив задържа дъждовната вода в растителния и дренажен слой, като впоследствие тя се изпарява. По този начин се намалява количеството замърсени води от дъждовната канализация. Увеличават биоразнообразието в градската среда, спомагат за свързването на прашните частици във въздуха и играят ролята на звукова бариера.

Концепцията на Административно-търговския комплекс осигурява на бизнеса пространство на максимален комфорт и с елегантен дизайн, като в същото време предлага енергийно ефективно решение.

Днес, наред с многогодишния опит в ефективното управление на високотехнологичните “умни сгради“, се гордеем с нашите успешни и ползотворни дългосрочни партньорства.

Адрес:

1756 София, р-н Изгрев, ж.к. Изток

ул. Лъчезар Станчев №5

Телефон: +359 2 42 50 120

Факс: +359 2 42 50 131

Имейл: office@businesstowers.bg

businesstowers.bg

Обратно